Novosti

Upoznavanje partnera putem interneta

Upoznavanje partnera putem interneta

Sjećate li se doba bez računala, bez društvenih mreža, bez pametnih telefona, bez svakodnevnih „digitalnih“ obaveza? Bilo je to lijepo vrijeme, no to je sada prošlost. Došli smo u digitalno doba...

Provedene aktivnosti

SSSH: Današnji mladi bit će sirotinja u starosti

POVODOM izjava ministra rada i mirovinskog sustava, u kojima hvali održivost hrvatskog mirovinskog sustava, te...

 • Velj 25
 • Hits 1871
Europski je tjedan borbe protiv debljine

Prekomjerna tjelesna masa i pretilost predstavljaju sve izraženiji javnozdravstveni problem koji...

 • Svi 28
 • Hits 2074
Predstavljene aktivnosti u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" za umirovljenike s područja Podstrane

Predstavljene su besplatne aktivnosti u području aktivnog starenja s ciljem povećanja kvalitete...

 • Ruj 22
 • Hits 896
Predavanje "Energetsko siromaštvo"

U srijedu, 22. siječnja 2020. s početkom u 16 sati u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge "MI" -...

 • Sij 22
 • Hits 3234

Izdvojeno

Cijepljenje u starijoj životnoj dobi

Cijepljenje u starijoj životnoj dobi

Budući da se populacija osoba starije životne dobi povećava u cijelom u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, uspješno cijepljenje starijih osoba protiv određenih uzročnika zaraznih bolesti predstavlja sve veći...

 • Tra 22
 • Hits 3983
Gubitak sluha u starijoj dobi

Gubitak sluha u starijoj dobi

Nemojte uzimati vaše uši i osjetilo sluha zdravo za gotovo! Gubitak sluha treći je najčešći zdravstveni problem koji može utjecati na kvalitetu vašeg života i odnosa s drugima.

 • Svi 17
 • Hits 1587

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

Javna manifestacija za umirovljenike - Kučine

Pozivamo Vas na javnu manifestaciju promocije aktivnog i zdravog vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta te pokazne vježbe na spravama postavljenim na javnoj površini u Kučinama (kod dječjeg i nogometnog igrališta na lokaciji Podine). Početak manifestacije predviđen je u 10:30 i trajati će to 12:00 sati.

Kroz projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ u suradnji Gradskog društva Crvenog križa Solin i Grada Solina nabavljene su i postavljene 4 fitness sprave za vježbanje na otvorenom prilagođene starijoj dobnoj skupini.

Riječ je o akciji kojom želimo ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u trećoj dobi i pokazati našim umirovljenicima vježbe koje sami mogu izvoditi na postavljenim spravama na javnim površinama. Postavljene sprave trajno ostaju na korištenje zajednici, a naša želja je da ova manifestacija bude početak promjene dosadašnjeg shvaćanja mirovine i okretanje aktivnijem i zdravijem načinu provođenja slobodnog vremena, posebno u mirovini. Pod geslom Mirovina nije za mirovanje pozivamo sve umirovljenike da se odazovu akciji i pridruže nam se pridzužite i ovu subotu!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF