Stariji bračni par ostao bez 50.000 kuna

Najnoviji slučaj prevare se dogodio u utorak tijekom jutra u mjestu Dugi Rat kada su dvije nepoznate ženske osobe ponudile usluge masaže 84-godišnjaku i njegovoj supruzi. Osim masaže su im htjele prodati i posteljinu.

Kada su ih supružnici pustili u stan, dvojac je iskoristio njihovu nepažnju i otuđile su novac. Dok je jedna masirala, druga je krala po kući i toplim ljudskim riječima zavlačila ovo dvoje starih ljudi. Što u kunama, što u stranoj valuti ove dvije besprizorne žene su ukrale iz kuće bračnom paru više od pedeset tisuća kuna.

Koliko god pisali o tome i koliko god policija apelirala na oprez, ovakve priče se događaju gotovo svakodnevno. Zato iz PU splitsko-dalmatinske i ovom prilikom upozoravaju građane na oprez kada im nepoznate osobe nude razne usluge i pogodnosti.

- Uglavnom osobe starije životne dobi u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, te nepoznatim osobama dozvoljavaju ulazak u dom, međutim ubrzo shvate da su prevareni ili da im nedostaje novac i druge stvari. Stoga upozoravamo građane na navedene situacije, te molimo da ukoliko primijete sumnjivo ponašanje ili osobe u kvartu, na stubištu, osobe koje im uporno žele ući u dom pod izlikom prodaje ili nuđenja raznih usluga da odmah obavijeste policiju na broj 192 - apeliraju iz PU Splitsko-dalmatinske. slobodnadalmacija.hr