Tao Porchon-Lynch - najstarija učiteljica joge na svijetu

Tao Porchon-Lynch majstorica je joge koja i u svojoj 97. godini oduševljava brojne praktikante ove vještine diljem svijeta i nadahnjuje brojne starije osobe da ustraju u bavljenju tjelesnim aktivnostima unatoč poodmakloj životnoj dobi.

Foto: pixabay

Tao je rođena u Indiji, od majke Indijke i oca Francuza. Jogom se rekreativno bavi od svoje 8., a profesionalno od svoje 49. godine kad napušta karijeru glumice i modela.

Kao bivša učenica nekih od najpoznatijih joga učitelja, poput Indre Devi i BKS Iyengara, Tao je podučavala stotine novih mladih učitelja diljem Indije, Francuske i SAD-a, a osnovala je i Svjetsko udruženje učitelja joge.http://robertsturmanstudio.com/

Živeći u skladu sa svojom filozofijom da „nema toga što ne možemo učiniti ako iskoristimo snagu koja se već nalazi u nama“, Tao se uz jogu, bavi i tangom. Osvajačica je nekoliko stotina prvih mjesta u dvoranskim plesovima, a u 2013. godini je zajedno s Tarom Stiles objavila DVD o jogi (Yoga with Tao Porchon-Lynch) te samostalno napisala i objavila knjigu o meditaciji (Reflections: The Yogic Journey of Life).

U 93. godini života, 2012. godine, uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija učiteljica joge na svijetu.

 Izvor: seniori.hr