Padobranka u 81. godini

81-godišnja baka otišla je u posjetu svom sinu koji živi u Australiji i tijekom tog posjeta „zaljubila se“ u padobranstvo. Kada mnogi ljudi u tim godinama izbjegavaju ući u avion Min Deyu jedva je dočekala da iz jednoga iskoči.

Foto: pixabay

Min Deyu, iz mjesta Hubei u Kini, nakon fotografija na kojima se smiješi i nije nimalo preplašena tijekom skoka, privukla je u Kini veliku pozornost. Šokirala je svoje kolege samim skokom kojeg je izvela uz pomoć profesionalnog instruktora. Kineski mediji objavili su fotografije i izvijestili da se zaljubila u padobranstvo.
Kako god, unatoč poznim godinama ne može zahtijevati titulu najstarije padobranke. Ta titula pripada 103-godišnjoj Aidi Mendes iz Brazila, koja je prošle godine u kolovozu iskočila u tandemu.
„U životu morate biti hrabri, hrabrost je uvijek korisna. Nema treninga, instruktori su mi samo rekli neke osnovne akcije i mjere opreza“, izjavila je gospođa Min Deyu nakon skoka. Tijekom jednominutnog pada pokazala je palčeve fanovima na tlu. Bez ikakve sumnje, Min Deyu je jedna od baka koja će imati puno toga za ispričati unucima.