Harriette Thompson (92) postala najstarija žena koja je istrčala maraton

Harriette Thompson, 92-godišnja Amerikanka, istrčala je jučer utrku "Rock 'n' Roll Marathon" u San Diegu za 7 sati, 24 minute i 36 sekundi i time postala najstarija žena na svijetu koja je istrčala ovu 42 km dugu utrku.

Harriette Thompson
Foto: pixabay

"Ne mogu vjerovati da sam uspjela. Imala sam veliku krizu nakon 30 kilometara, no nekako sam izdržala," kazala je Harriette Thompson koja je tijekom života istrčala 15 maratona.

"Neki smatraju da je to ludost u mojim godinama. Međutim, želim svima pokazati kako godine nisu nikakva prepreka, ako nešto želite i imate volje. Pokušat ću nastupiti i iduće godine," dodala je.

Do sada je najstarija maratonka bila Gladys Burrill koja je imala 92 godine i 19 dana kada je 2010. istrčala maraton na Havajima. Harriete Thompson je od nje starija 46 dana.

Najstariji maratonac je Indijac Fauja Singh koji je 2011. postao prvim stogodišnjakom u povijesti koji je istrčao maraton. Radilo se o maratonu u Torontu, koji je Fauja Singh pretrčao za nešto više od od osam sati. Singh je indijski Sikh, tako da obavezno nosi turban, zbog čega je dobio i nadimak Tornado s turbanom. (jutarnji.hr)