Završila doktorski studij edukacijskih znanosti u 71. godini

Za Barbaru Hunt učenje je cjeloživotno iskustvo. Ovog je proljeća u 71. godini završila doktorski studij edukacijskih znanosti na sveučilištu u Kaliforniji i time postala najstarija studentica tog sveučilišta. Svojim primjerom želi inspirirati i ostale da uče i da se angažiraju unutar svoje zajednice.

Foto: pixabay

„Moj cilj je nastaviti ohrabrivati učenike da nađu radost u učenju, da misle kritički i da budu obrazovani i aktivni građani“, rekla je Hunt koja je upisala doktorski studij radi unaprjeđenja svojih nastavničkih vještina i prilagodbi svog programa učenicima u 21. stoljeću.

Hunt je završila preddiplomski studij iz biologije te diplomski studij iz zdravstva i zaštite, a njeno bogato radno iskustvo uključuje 30 godina rada u području obrazovanja, od podučavanja vrtićke djece (u četiri vrtića koja je sama otvorila) pa sve do treniranja sitnih poduzetnika u sklopu mirovnih misija SAD-a u Zapadnoj Africi. Radila je i na razvoju kurikuluma za obrazovanje o HIV-u/AIDS-u. Trenutno je zaposlena kao profesorica okolišnih studija na sveučilištu u Burbanku i volontira kao zdravstveni edukator u centru za beskućnike u Los Angelesu. 

Izvor: http://www.calstatela.edu/