’’Potpuno sama kupila sam usisivač preko interneta!"

Nakon 3 mjeseca marljivog učenja osnova informatičke pismenosti, od početnih uputa kako uključiti računalo do pisanja mailova, slanja elektroničke pošte, surfanja internetom i pohranjivanja dokumenata, novih 11 jaskanskih umirovljenika uspješno je završilo tečaj informatike

lokalnahrvatska.hr

za sugrađane treće životne dobi, a uvjerenja im je, u utorak 31. svibnja, uručio zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, u prisutnosti ravnateljice Centra za kulturu Jastrebarsko, Dragice Severinac.
Cilj programa kojeg Grad Jastrebarsko 7. godinu za redom financira u cijelosti jest informatički opismeniti starije sugrađane da na ovaj način i dalje budu aktivno uključeni u društvo. Tako su jaskanski umirovljenici u prvoj cjelini naučili „Osnove računala“ i rad računala, operacijski program Windows 8.1 te rad s mapama. Druga cjelina obuhvatila je „Microsoft Office Word 2007“ gdje su se polaznici upoznali s unosom i oblikovanjem teksta i slika. Treća cjelina pod nazivom „Internet“ obuhvatila je upoznavanje polaznika s čarima „surfanja“ internetom, izradom e-mail adresa, facebook profila, te pretraživanja interneta pomoću pretraživača Google.
Svih 11 polaznika uspješno je završilo informatički tečaj, a prije dodjele uvjerenja zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar rekao je: „Iskrene čestitke svima Vama na Vašoj ustrajnosti i veliko hvala na suradnji Centru za kulturu koji provodi ovaj tečaj informatičke edukacije. Grad Jastrebarsko skrbi kako za najmlađe tako i za osobe treće životne dobi organiziranjem različitih aktivnosti. Ovo je 11. uspješna grupa koja je završila tečaj, odnosno čak 127 naših sugrađana informatički se opismenilo. Nastavite usavršavati svoje znanje te potaknite i svoje kolege da se uključe u ovaj program i na taj način olakšaju i uljepšaju sebi život.“
Podsjetimo, program informatičke edukacije umirovljenika svake godine organizira Grad Jastrebarsko i Centar za kulturu Jastrebarsko, a provodi se od 2010. godine. Grad Jastrebarsko posebnu pozornost pridaje sugrađanima treće životne dobi te su akcije ovakvog tipa i više nego dobrodošle. Svake godine sve je veći odaziv te se time potvrđuje koliko je cjeloživotno obrazovanje važno.
„Na tečaj informatike sam se upisala da nešto naučim, a sada znam ići na internet, pisati članke te sam čak sama preko interneta kupila usisivač. Preporučila bih svim osobama moje dobi koje se ne služe računalom da upišu tečaj jer će im to promijeniti i olakšati život“, rekla je, za kraj, Gordana Banek, polaznica tečaja.

Izvor:lokalnahrvatska.hr

">Video prilog s početka tečaja