Američki veteran dočekao 110.rođendan (video)

Frank Levingston, najstariji živući veteran Drugog svjetskog rata u SAD-u ima više razloga za proslavu. Ne samo da je danas Dan veterana, već sljedeći tjedan slavi 110. rođendan.

pixabay.com


Iako je već proživio više od jednog stoljeća, kaže da se sjeća svega kao da je bilo jučer. Za televizju KPLC-7 iz Lousiane kaže da se kristalno jasno prisjeća svog prvog dana u vojsci i dana kada ju je napustio. „Prošao sam toliko opasnosti i još uvijek sam živ i čitav. Zahvalan sam Bogu na tome. To je sve što mogu reći“, ističe Frank u jednom dahu. Također, kaže da se još uvijek osjeća dobro i da je jako zahvalan prema životu. Možda upravo u tome leži tajna njegove dugovječnosti. U svojih 110 godina života, Frank tvrdi da je naučio jednu važnu lekciju, a to je iskrenost. „Budite iskreni, prema sebi i prema drugima“.
Što se tiče rođendanskih planova, još nije siguran kao će proslaviti okrugli jubilej, ali već mu je stiglo pismo predsjednika Obame.
Nešto ranije ove godine, jedan drugi veteran, Richard Overton, proslavio je 109. rođendan u krugu prijatelja s hamburgerom, frapeom i cigarama.
Sretan Dan veterana!

Video možete pogledati 

">OVDJE

Izvor: huffingtonpost.com