Predavanje "Seksualnost u starijoj životnoj dobi"

Predavanje za starije osobe "Seksualnost u starijoj životnoj dobi?" održat će se u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split danas, 8.12.2022. u 12 sati. Predavanje će održati  Ada Reić, magistra sociologije.

Seksualna revolucija započinje mijenjanjem stavova o seksualnosti starijih osoba. Mnogi postavljaju pitanje koja je to dob u kojoj ćemo odlučiti da "to nije više za nas?" Tko nam je rekao da seksualnost mora nestati i umrijeti u određenoj dobi i da starije osobe nemaju nikakvih seksualnih želja, interesa i funkcija? Sve više shvaćamo kako su stavovi i očekivanja okoline ti koji čine starije osobe aseksualnima i nevidljivima. Vrijeme je za rušenje tih stavova!

Udruga „MI“ - Split od 1998. godine kontinuirano provodi program pružanja socijalnih usluga u zajednici. Program MI i mudrost grada obuhvaća godišnje preko 400 osoba starije životne dobi s područja grada Splita u aktivnostima kreativnih, edukativnih i animacijskih radionica, rekreativne gimnastike te volonterskih programa.

Program socijalizacije umirovljenika provodi se kroz projekt „Zlatno doba“ koji financijski podržava Grad Split. U sklopu projekta, umirovljenici imaju priliku uključiti se u različite sadržaje prilagođene njihovoj dobi, potrebama i stanju. Više informacija o aktivnostima Centra Zlatno doba pronađite na: www.seniori.hr.