Najava predavanja "Zamke prodaje na daljinu"

Predavanje „Zamke prodaje na daljinu“ održat će mr. iur. Nela Kovačević, savjetnica za zaštitu potrošača pri Udruzi „Dalmatinski potrošač“ u srijedu, 8. veljače 2017., s početkom u 16 sati, u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split.

Foto: www.pixabay.com


Upravo su starije osobe često meta prevaranata koji im, putem telefona ili osobno, podvaljuju ugovore o uslugama ili o kupovini različitih predmeta. Starije osobe, zbog neinformiranosti, u pravilu ne iskoriste zakonsko pravo o otkazivanju takvih ugovora u roku od 14 dana te postaju obvezni isplatiti iznos naveden u ugovoru bez da su uslugu primili. Udruga „Dalmatinski potrošač“ često zaprima pritužbe građana vezane upravo za ovu temu.

Kovačević će, u sklopu ovog predavanja, s pravnog aspekta objasniti korake koje je moguće poduzeti ako se nađemo u situaciji da ili potpišemo ugovor ili se telefonski obvežemo platiti uslugu koju zapravo nismo htjeli jer nismo primili sve potrebne informacije.

Predavanje se održava u sklopu projekta „Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti“ kojeg Udruga „MI“ – Split provodi u partnerstvu s Udrugom Dalmatinski potrošač i Udrugom socijalnih radnika Zadar. U sklopu projektnih aktivnosti, pozivamo starije osobe da putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. šalju upite vezane za pitanja zaštite njihovih prava, a na koja će stručne osobe odgovoriti u što kraćem roku.