prevare

  • Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje našao je u svojim bazama 20.878 osiguranika za koje vlasnici tvrtki godinama nisu plaćali doprinose. Fiktivna su to poduzeća osnovana prije deset, petnaest i više godina, koja su služila samo za jednu svrhu – da radnicima koji su prijavljeni kao njihovi zaposlenici teče mirovinski staž, neovisno o tome što za njih nisu uplaćivali nikakve doprinose.

  • Lažna bankarica nakon toga pobjegla je u nepoznatom smjeru, a pokradena gospođa upomoć je pozvala policiju kada je shvatila da joj bankarica neće donijeti zamijenjene novčanice

  • U Križ Kamenici kod Brinja dogodio se još jedan slučaj krađe veće količine novaca iz doma starije osobe koja je prihvatila ponudu za masažu i u kuću pustila nepoznate žene, priopćila je u četvrtak policija iz koje, posebno starije osobe i one što žive sami, upozoravaju da ne nasjedaju na trikove nepoznatih ljudi koji im žele ući u dom.

  • Vlasnica stana pustila je ženu koja je prvo nudila zdravstvena pomagala na prodaju, mjerenje tlaka, no na koncu se ispostavilo da je uzela cijelu ušteđevinu, 11 tisuća kuna.
  • Najnoviji slučaj prevare se dogodio u utorak tijekom jutra u mjestu Dugi Rat kada su dvije nepoznate ženske osobe ponudile usluge masaže 84-godišnjaku i njegovoj supruzi. Osim masaže su im htjele prodati i posteljinu.