Predavanja "Prava u sustavu socijalne skrbi" u Biogradu na Moru

Predavanje "Prava u sustavu socijalne skrbi" održat će Jelena Milin, dipl. socijalna radnica u petak, 23. ožujka 2018. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice Biograda na Moru. 

Predavačica je djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe Zadar i aktivna članica Udruge socijalnih radnika Zadar. U sklopu predavanja, prisutnima će objasniti koja im sve prava kao osobama starije životne dobi pripadaju u sustavu socijalne skrbi i na koji ih način mogu ostvariti. Dodatno, pravna savjetnica za pitanja starijih osoba Udruge "MI" - Split, Nela Kovačević, prisutnima će objasniti razliku između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te odgovoriti na pitanja pravne prirode. 

Predavanje organizira Udruga „MI“ – Split u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru.

Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.