Dok ih smrt ne rastavi

Bračni par Jeanette i Alexander Toczko gotovo su čitav život proveli zaljubljeni. Naime, već kao osmogodišnjaci su izrazile simpatije jedno za drugo i započeli vezu. U lipnju, nakon gotovo 75 godina braka, umrli su s jednim danom razlike.

Foto: pixabay

Oboje su bili rođeni u Stamfordu (Connecticut) 1919. godine, kao djeca poljskih imigranata. Iako su zajedno bili od djetinjstva, vjenčali su se tek 1940. godine, a ubrzo nakon vjenčanja Alexander je otišao u rat. Nakon povratka iz rata, par se odselio u New York, a zatim u San Diego. Zajedno su živjeli i radili, tako da se gotovo nikada nisu razdvajali.

Alexander je bio pasionirani golfer te je iskorištavao svaku priliku za zaigrati. Nažalost, jedna je partija golfa ozbiljno narušila njegovo zdravlje. Pao je, naime, i slomio kuk. Zbog ozljede je Alexandrovo zdravlje slabilo svakodnevno. Kako je kopnio Alexander, pogoršavalo se i Jeanettino zdravlje.

Nekoliko dana prije smrti, za Jeanette i Alexandra su njihova djeca organizirala proslavu 75. godišnjice braka.

Dana 17. lipnja, Alexander je umro u zagrljaju svoje supruge. Ona je ovaj svijet napustila dan kasnije. Nakon što je Alexander umro u njenim rukama, Jeannette je izjavila: „Vidi, dobio si što si htio. Umro si u mojim rukama i volim te. Volim te, čekaj me, brzo dolazim.“.