Najstariji američki veteran proslavio 109. uz cigare i hamburger

Kako najstariji američki veteran slavi svoj 109. rođendan? Uz cigare, hamburgere i frapee, naravno.
Richard Overton, veteran Drugog svjetskog rata i stanovnik Austina, proslavio je svoj rođendan u nedjelju u društvu prijatelja, susjeda i lokalnih uzvanika koji su zapalili cigare i poželjeli mu sreću.

Foto: pixabay

Ovaj 109-godišnjak još uvijek kosi travnjak i vozi auto. Također je poznat po tome da vozi udovice u crkvu. Njegov susjed Elliot kaže da je Richard najzanimljiviji susjed na planeti, da je baš zabavan i da ima najbolje priče. Mnogo ljudi pojavilo se na zabavi, uključujući i gradonačelnika Austina Stevea Adlera. Adler je rekao Overtonu da je jedno od blaga koje taj gradić ima. 

Overton, rođen 1906. u Teksasu, služio je kao član inženjerskog zračnog bataljuna od 1942. do 1945. Overton je 2013. godine izjavio: „Ne želite ići u rat, osim ako ne morate. A ja sam morao. Uživao sam kasnije, nakon povratka, ali nisam uživao u ratu. Morao sam učiniti stvari koje nisam želio učiniti.“. Nakon povratka iz rata radio je u tvornici namještaja u Austinu. Prvi put je umirovljen sa 65 godina, no tražili su ga da se vrati raditi tako da je bio zaposlen još 4 puta. Napokon je sa skoro 100 godina prestao raditi, no i dalje su željeli da se vrati.

Overton, koji kaže da nikad nije mislio da će zemlja imati crnog predsjednika, upoznao se 2013. godine s predsjednikom Obamom u Arlingtonu. U svojem obraćanju predsjednik je posebno spomenuo Overtona: „Kada je rat završio Richard se vratio u Teksas, koji je bio podijeljen rasama, i zasluge koje je stvorio na bojnom polju nisu baš iskazane poštovanjem kod kuće. No ovaj veteran podigao je visoko svoju glavu, nastavio je dalje i živio svoj život časno i pošteno.“.

 

Autor: www.seniori.hr