Predavanje "Sprječavanje padova u starijoj životnoj dobi"

Predavanje "Sprječavanje padova u starijoj životnoj dobi" održat će dr. med. Ivana Bočina, voditeljica službe za javno zdravstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Predavanje će se održati u petak, 27. siječnja, s početkom u 11 sati u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split. 

Foto: www.pixabay.com

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, godišnje 424.000 osoba smrtno strada zbog padova. Trećina osoba starijih od 65 godina doživi pad, a učestalost padova raste s dobi. U Hrvatskoj su padovi vodeći uzrok smrtnosti i bolničkog liječenja od ozljeda u starijih osoba. U prevenciji padova neophodno je poznavanje rizičnih čimbenika te provođenje preventivnih mjera u cilju manje izloženosti ili potpunog uklanjanja rizika. Prevencija padova starijih osoba predstavlja izazov u vrijeme demografskog trenda starenja stanovništva. Procjenjuje se da će se, ako se ne poduzmu potrebne mjere prevencije, do 2030. udvostručiti broj ozljeda zbog padova.

Predavanje se održava u sklopu projekta "Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti" kojeg Udruga "MI" - Split provodi u partnerstvu s Udrugom Dalmatinski potrošač i Udrugom socijalnih radnika Zadar. 

Pozivamo vas da nam putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. šaljete sve svoje upite vezane za pitanja zaštite prava starijih osoba. Na njih će naši stručni suradnici odgovoriti u što kraćem roku.