Održano predavanje "Pouke o životu"

U srijedu, 15. lipnja 2016., u Centru Zlatno doba Udruge "MI" - Split održano je treće po redu predavanje iz ciklusa "Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja" pod naslovom "Pouke o životu". Predavanje je održala Dina Linda Veronika, psihoanalitičarka i voditeljica savjetovališta Udruge za palijativnu skrb Split. 

Foto: seniori.hr

 Predavanje, koje je organizirala Udruga "MI" - Split u suradnji s Udrugom za palijativnu skrb Split, održano je u sklopu programa "MI i mudrost grada", čiji je temeljni cilj osigurati što kvalitetniju starost stanovnicima Splita kroz raznoliki edukativni, kulturni i zabavni program. 

Cilj predavanja "Pouke o životu" bio je ilustrirati određene obrasce ponašanja koje učimo i prihvaćamo u najranijem djetinjstvu te ih prenosimo na sve odnose koje formiramo kasnije u životu. Ponekad, te je obrasce moguće identificirati i promijeniti ukoliko nemaju pozitivan utjecaj na nas te je moguće osvijestiti naše snage i slabosti kako bismo čista srca gradili prijateljstva, partnerske i ostale odnose. Pouke o snazi, ljubavi, vremenu itd. važne su zato što učenjem o njima učimo o sebi samima, što nas na koncu čini jačima i spremnijima nositi se s životnim izazovima. 

Ciklus predavanja "Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja" aktivnost je koja se održava u sklopu istoimenog projekta, koji provode Udruga za palijativnu skrb Split i Udruga Domine Split, a koji je financiran sredstvima Ministarstva zdravlja.