UPOZORENJE POLICIJE: Ovakve prijevare do sada nismo imali, pripazite!


Iz dubrovačke policije poručuju kako su im u posljednjih nekoliko dana prijavljena dva modaliteta prijevare koja do sada nisu imali prijavljene na njihovom području.

Prvi slučaj je zabilježen kada je ženska osoba prijavila prijevaru u Mekoviću jer je na svoj kućni telefonski broj zaprimila više poziva muške osoba. Osoba se predstavila kao kriminalistički inspektor koji joj je rekao da je netko podigao dio novca kojeg ona ima oročenog u jednoj banci. Također, gospođi je rekao i da policija u svezi navedenog vrši provjere te da bi trebala podignuti preostali dio novca i dati ga njima. Misleći da novac predaje policiji, žena je iznos od 620 tisuća kuna predala dvojici nepoznatih muškaraca koji su došli na njenu kućnu adresu. Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.

U drugom je slučaju, također je starija ženska osoba prijavila prijevaru u Dubrovniku. Posljednjih godinu dana je dobivala upute nepoznatih osoba koji su se predstavili kao brokeri. Njihove oglase je pronašla na internetu. Gospođa je prema tim oglasima uplaćivala novčane iznose bankovnim doznakama firmama sa sjedištem na Cipru i Ujedinjenim arapskim emiratima na ime ulaganja u trgovinu dionicama, valutama i plemenitim metalima, pri tom joj obećavajući da će joj se uloženi novac vratiti uz dobit.
Nakon što se bolje informirala o firmama s kojima je poslovala, shvatila je da je žrtva međunarodnih prevaranata, te je slučaj prijavila policiji. Gospođa je oštećena je za novčani iznos od 130 tisuća eura.

"Upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke kao i da svaki sumnjivi slučaj prijave policiji na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju" - poručuju iz policije.

Izvor:https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/upozorenje-policije-ovakve-prijevare-do-sada-nismo-imali--pripazite/76492?fbclid=IwAR27_LIxNca9qWsL0aU2cI_nT0lYNy_n8FXMcV1R5S-HrshqJbOfAIWeGrA