Aktivnosti studeni

Kroz studeni u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" održane su 53 aktivnosti na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

U Splitu i Kaštelima održane su kulinarske radionice gdje su svi zainteresirani mogli doznati kako se pripremaju fritule i rolana crno-bijela Viška pogača, te mnoga druga jela.

Odrađene su čitaonice, druženja uz pjesmu, programi socijalizacije, gimnastika te joga za umirovljenike.

I ovaj mjesec svi zainteresirani mogli su prisustvovati predavanju i savjetovanju doktorice i patronažne sestre gdje su mogli postaviti sva pitanja koja ih zanimaju i izmjeriti glukozu i tlak u krvi.

Za umirovljenike u Podstrani održana je tombola, a za kaštelanske književni klubovi.

U sklopu međugeneracijske suradnje započeli smo s radionicama gdje bake i djeca izrađuju rukotvorine koje ćemo prodavati za Blagdan Sv. Nikole u Marmontovoj ulici.

Ovim putem pozivamo sve da nam se priključe i podrže akciju!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF