SENIORI.HR

Informativni portal za treću dob

Prevencija padova u starijoj dobi

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije svake godine pad doživi jedna trećina osoba starijih od 65 godina, a učestalost padova se povećava s dobi. U Hrvatskoj su padovi vodeći uzrok smrtnosti i bolničkog liječenja od ozljeda u starijih osoba. Najčešći uzroci bolničkog zbrinjavanja starijih osoba uslijed pada su prijelom kuka, traumatska ozljeda mozga te ozljede ruku.

Opširnije...

Predavanje „COVID-19“

Kvaliteta života starijih ljudi odražava se na ukupnu kvalitetu života u zajednici pa i na sustav vrijednosti. U društvu obilježenom starenjem stanovništva potrebno je poticati programe usmjerene na smanjivanje socijalne isključenosti starijih osoba s ciljem promocije zdravog i aktivnog starenja.

Opširnije...


Savjeti za zaštitu zdravlja za osobe starije životne dobi

Epidemija bolesti COVID-19 promijenila je naš dosadašnji život u cijelosti. Posebno se to odnosi na svakodnevnicu osoba starije životne dobi koje su posebno ugrožena skupina u novonastaloj situaciji.

"Zbog zaštite svojeg zdravlja starije su osobe prisiljene na čitav niz promjena vezanih uz svakodnevni život. Sada više vremena provode u domu, ograničen im je kontakt s mlađim članovima obitelji, posebno s djecom koja pohađaju vrtiće i škole, graničen kontakt s prijateljima i kolegama te privremeni prekid brojnih rutina i aktivnosti na koje ste navikli".

Važno je zapamtiti da je ovo privremena sitacija, a sve donesene mjere su uvedene kako bi zaštitile naše zdravlje.

Opširnije...