Dječak spasio baku zahvaljujući vještinama stečenim putem videoigrice

Desetogodišnji Gryffin Sanders iz Colorada spasio je život svojoj prabaci, zahvaljujući videoigrici Mario Kart. Gryffin se u automobilu nalazio s četverogodišnjim bratom, kada se njihova prabaka od 74 godine onesvijestila za volanom.


Gryffin ističe kako mu je prabaka neposredno prije nego se onesvijestila govorila o životu u divljini te kako nije uspjela završiti rečenicu te kako je mislio da to neka vrsta igrokaza. Vozeći na dionici između Chayenne Wellsa i Golden Colorada, automobil je dosegao brzinu od 100km/h kada se Darlene Nestor onesvijestila.
Međutim, Gryffin je zadržao hladnu glavu te je skočio sa mjesta suvozača i upravljao volanom. Kaže da je uspio vidjeti kamo vozi, a i znao je kamo treba stići, no problem je bio što nije mogao dosegnuti kočnice jer je bakino tijelo priječilo put. Zatim, je usmjerio vozilo u blato, ne bi li ga usporio. Prabakina noga se napokon maknula s papučice gasa te se auto zaustavio u blatu. Gryffin i njegov mlađi brat prošli su bez ozljeda.
Prolaznik koji je svjedičio cijelom prizoru pozvao je 911 te je Darlene Nestor odvežena u bolnicu gdje se ubrzo oporavila. Kasnije je obznanjeno da je pretrpila blaži srčani udar. Nakon svega Gryffin je rekao kako ga je mama pohvalila na hrabrosti, no on je ostao skroman i samo je slušao instinkte, kaže. Međutim, iza svega stoji instinkti koje je stekao igrajući video igru Mario Kart.
Sve zasluge u ovoj ludoj vožnji, idu popularnoj video igrici koja ga je naučila tehnikama vožnje, koje se očito ne razlikuju sa stvarnom situacijiom na cesti. “Poprilično sam dobar kart vozač”, smije se Gryffin te ističe kako mu je to najdraža igrica.
Priču je prenio NBC 9 News.