Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Splitu

U organizaciji Udruge "MI" - Split, u subotu 01. listopada, obilježen je Međunarodni dan starijih osoba tradicionalnom akcijom "Da zrele godine budu zlatne godine". U sklopu akcije, članovi i djelatnici Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split, prolaznicima su dijelili mandarine u Marmontovoj ulici u Splitu, zabavljajući ih pritom pjesmom. 

 Podijeljeno je preko 200 kg neretvanskih mandarina, koje je donirala tvrtka Jasenska, a dijelilo ih je preko 20 volontera starije dobi Udruge "MI" - Split. 

 

 

 

marmontova1

 

marmontova3

marmontova4

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1990. godine, s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o izazovima i problemima s kojima se starije osobe svakodnevno susreću. Na ovaj se dan posebno naglašava potreba da se starijim osobama smanji osjećaj da su marginalizirane i zaboravljene te da se potakne donošenje mjera protiv njihovog zanemarivanja i siromaštva. Starije osobe čine sve veći postotak stanovništva diljem svijeta, a njihov socijalni položaj i životne okolnosti su i dalje često prilično teški.