Predavanje o zaštiti prava starijih osoba u Zadru

U utorak, 12. lipnja 2018., s početkom u 10.30 sati u prostorijama Velike vijećnice Grada Zadra, održat će se predavanja na temu sigurnosti starijih osoba. Predavanje organizira Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Zadra u suradnji s partnerima. 

Teme o kojima će govoriti stručnjaci u sklopu ovog skupa su sljedeće:

  1. Obilježja kaznenih djela prijevara, načini izvršenja i važnost samozaštitnog ponašanja svakog pojedinca - predavačica mr.sc. Ivana Marić, policijska službenica za planiranje i nadzor Ureda načelnika PU Zadarske
  2. Zaštita od zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju starijih osoba - predavačica dipl. iur. Nela Kovačević, suradnica za pravnu zaštitu starijih osoba Udruge "MI" - Split.

Dodatno, sudionici će imati priliku primiti pravni savjet od strane suradnice za pravnu zaštitu starijih osoba Udruge "MI" - Split. Događanje se organizira s ciljem prevencije prijevara i zlouporabe povjerenja starijih osoba na području grada Zadra. 

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Predavanja o zaštiti prava starijih osoba Udruga "MI" - Split organizira u sklopu projekta "Zaštita prava starijih osoba - promocija, informacija, edukacija" koji provodi u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.