Održano predavanje "Prava u sustavu socijalne skrbi" u Biogradu na Moru

U petak, 23. ožujka 2018. je, u organizaciji Udruge „MI“ – Split i Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, organizirano javno predavanje za starije osobe u Biogradu na Moru. Predavanje je održala Jelena Milin, dipl. socijalna radnica, djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe Zadar i aktivna članica Udruge socijalnih radnika Zadar.


Prisutnima je prezentirala sve usluge koje korisnici starije životne dobe mogu ostvariti putem centra za socijalnu skrb te uvjete koje moraju zadovoljiti kako bi im te usluge bile dostupne.

Sudionici su istaknuli potrebu za uslugama pomoći u kući za njihove nemoćne sugrađane koje, nažalost, nisu dostupne na njihovom području.

Suradnica za pravnu zaštitu starijih osoba Udruge „MI“ – Split, Nela Kovačević, po kraju je predavanja održala kratko izlaganje o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, a potom je davala individualne pravne savjete prisutnima.

Organizatori su prisutnim umirovljenicima istaknuli mogućnost besplatnog savjetovanja, bilo osobnim i telefonskim kontaktom ili e-mailom. Također su im poručili kako je važno da, dok su mobilni, zdravi i stabilni, razmišljaju o budućnosti i razdoblju kada će im trebati tuđa pomoć u ostvarivanju adekvatne kvalitete života. U tom smislu, potrebno je informirati se i donijeti pravu odluku o vlastitoj budućnosti.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.