Dva su policajca na najljepši način odgovorila na poziv dvaju umirovljenika

U gradiću Middletonu u Engleskoj, dva su policajca zaprimila poziv od strane 95-godišnjeg Freda Thompsona i njegove supruge Doris. Razlog zbog kojeg su Thompsoni pozvali policiju pomalo je neobičan. Naime, kako oni kažu, pozvali su ih jer su bili usamljeni.

Policajci su na njihov poziv odgovorili divnom gestom. Kako i sami kažu, učinilo im se sasvim logičnim starom paru skuhati čaj i provesti neko vrijeme u razgovoru s njima. Gospodin Thompson navodi kako je jako zahvalan dvama policajcima, Stu Ockwellu i Andy Richardsonu, zato što su prepoznali njihovu potrebu za društvom. Ističe također kako osjeća da su on i supruga u svome domu prilično isključeni od ostatka svijeta, što je vjerojatno i potaklo ovaj neobičan poziv.

Na pitanje je li posao policije odgovarati na ovakve pozive, policajac Ockwell je odgovorio da to rad u malim zajednicama podrazumijeva. Njegov kolega Richardson se nadovezuje i kaže: "Moramo brinuti o ljudima, ne samo boriti se protiv kriminala. Potrebno je ljudima pružati zaštitu bez obzira u kakvoj se situaciji nalazili."

Policija  u Middletonu je nakon ove epizode primila brojne pohvale putem raznih društvenih mreža.

Izvor: bbc.com