Poziv za sudjelovanje u istraživanju o psihosocijalnom savjetovanju

Istraživanje o potrebama zajednice za uslugama psihosocijalnog savjetovanja provodi se u sklopu projekta „Razvoj mreže psihosocijalnih savjetovališta za korisnike u riziku“, a cilj je istraživanja ispitati potrebe zajednice za uslugama psihosocijalnog savjetovanja (u daljnjem tekstu PSS) kroz rad i djelovanje savjetovališta u okviru udruga, odnosno organizacija civilnog društva. Molimo vas da odvojite 10 minuta svog vremena i ispunite upitnik koji možete pronaći u nastavku teksta.

Psihosocijalno savjetovanje možemo definirati kao niz postupaka i aktivnosti kojima se, od strane za to educiranih stručnjaka – savjetovatelja, pojedincu, obitelji ili grupi pruža pomoć u prevladavanju poteškoća, podrška u nepovoljnim okolnostima te koji su namijenjeni očuvanju i razvoju osobnih mogućnosti i odgovornog odnosa prema sebi, obitelji i društvu, osnaživanju za promjenu odnosno zaštiti, održavanju i unaprjeđenju mentalnog zdravlja i kvalitete života korisnika.

Nadalje, ovim ispitivanjem žele se utvrditi i izazovi te dostupnost usluga psihosocijalnog savjetovanja, posebno u područjima u kojima socijalne usluge nisu dovoljno dostupne.

Istraživanje je anonimno, a rezultati ankete biti će prikazani kao rezultati svih sudionika te neće biti moguće identificirati pojedinačne odgovore. Upitnik možete pronaći na poveznici: https://guszosi.limequery.com/842296?lang=hr 

Procijenjeno vrijeme potrebno za ispunjavanje upitnika je do 10 minuta.

Nositelj projekta je Društvo za psihološku pomoć, a partneri na projektu su Institut za razvoj tržišta rada, Udruženje Djeca prva, Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Centar za socijalnu skrb Zagreb te udruga NewSchool iz Norveške.