U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u kolovozu održana je 31 aktivnost

U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u kolovozu je održana ukupno 31 aktivnost na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Našim umirovljenicima na raspolaganju su bile čitaonice (10), programi socijalizacije (13) na Matejuški u Splitu, te u Solinu i Kaštel Gomilici.

U Splitu je umirovljenicima na raspolaganju bilo i naše standardno ljetno druženje uz pjesmu (5) na Matejuški gdje su se svi zainteresirani mogli pridružiti i dobro zabaviti uz pjesmu. 

Podstrana je svojim umirovljenicima ponudila Alzheimer caffe, te dva druženja korisnika doma na aktivnosti tombole.

 

 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF