Novosti

Dječja knjižnica i seniori

Dječja knjižnica i seniori

Gradske knjižnice su po međunarodnim smjernicama i UNESCO-ovom Manifestu za narodne knjižnice temeljne javne ustanove lokalne zajednice te njihova kulturna, obrazovna, informacijska i društvena...

Provedene aktivnosti

I mala zagađenja zraka mogu biti pogubna za mozak

BOSTON - Iako je već duže vrijeme poznato da zagađenje zraka, čak i kada se radi o niskim...

 • Tra 28
 • Hits 2064
U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u svibnju je održano 77 aktivnosti

U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" održano je ukupno 76 aktivnosti na području...

 • Svi 31
 • Hits 703
HGSS spasio staricu

Zbog velikog snijega u naselju Blata u općini Saborsko, ljudi tjedan dana nisu imali pristup vodi...

 • Velj 13
 • Hits 1876
Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

U organizaciji Udruge "MI" - Split u petak, 29.9.2017. s početkom u 10 sati na vrhu Marmontove...

 • Ruj 29
 • Hits 1828

Izdvojeno

Zašto su starije osobe često žrtve prijevara?

Zašto su starije osobe često žrtve prijevara?

Iako prevaranti u pravilu ne biraju koga će opljačkati, činjenica jest da žrtvama takvih radnji češće postaju starije osobe nego mlađe. Zanima nas postoji li za to objašnjenje.
 • Stu 25
 • Hits 3567
Koristite začinsko bilje kako biste smanjili unos soli u organizam

Koristite začinsko bilje kako biste smanjili unos soli u organizam

Dan „Više bilja, manje soli“ obilježava se 29. kolovoza, s ciljem skretanja pažnje na rastući problem prevelike količine natrija u prehrani te uključivanja u inicijativu za smanjenje udjela soli u...

 • Ruj 03
 • Hits 3366

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u srpnju su održane 34 aktivnosti

U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u srpnju su održane ukupno 34 besplatne radionice.

Svi zainteresirani umirovljenici mogli su se pridružiti našim pjevačima na Matejuški u sklopu aktivnosti druženja uz pjesmu. Svaki ponedjeljak, naši dragi pjevači su se okupli i pjevali dobro poznate, stare, dalmatinske pjesme. Ova aktivnost na Matejuški će se nastaviti i kroz kolovoz pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe svaki ponedjeljak i da se zabave s nama!

Čitaonica dnevnog tiska je bila dostupna umirovljenicima na području Splita, Solina i Kaštela te je ukupno odrađeno 10 aktivnosti čitaonica.

Naši dragi korisnici su se mogli priključiti i programu socijalizacije gdje uvijek vlada zabava i veselje. Programi socijalizacije služe da se naši umirovljenici podruže, popiju kavu i pojedu kolač. Tako su u Kaštelima odrađene 4 socijalizacije, u Solinu također 4, dok je u Splitu tijekom ljetnih mjeseci ova aktivnost prilagođena korisnicima te se kao i druženje uz pjesmu odvija na Matejuški. Odrađene su ukupno 4 radionice socijalizacije na području Splita.

Rekreativna gimnastika se u četiri termina održavala samo u Kaštelima. Svi zainteresirani će se opet moći priključiti gimnastici u listopadu.

Doktorica Inga Vučica je održala predavanje na temu "Prevencija padova u starijoj životnoj dobi" pa su svi zainteresirani umirovljenici mogli poslušati predavanje u Domu Vita u Podstrani te u Teatrinu u Solinu.

Tombola se održala jednom u Domu Vita za njihove korisnike.

Također, kroz srpanj otvorena je i izložba radova Likovne udruge Emanuel Vidović, a svi zainteresirani ovu prekrasnu izložbu mogu posjetiti tijekom cijelog kolovoza u Centru Zlatno doba.

Pozivamo sve da nam se priključe na našim besplatnim aktivnostima!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF