Izložba dječjih radova povodom nadolazećih blagdana

Izložba radova djece iz četiri splitske osnovne škole (Lučac, Dobri, Pojišan i Pujanke) i DV Latica ove godine bit će izloženi u periodu od 21.12. 2020. do 18.1.2021. godine kako bi se našim starijim građanima, našim djedovima i bakama uljepšali predstojeći blagdni, a javnost senzibilizirala o važnosti međugeneracijske suradnje djece i starijih osoba.

Takav odnos djeci omogućava međugeneracijsko učenje, prijenos tradicijskih vrijednosti i moralnih načela. Djedovi i bake unucima predstavljaju značajne izvore obiteljske povijesti, tradicije i baštine, a uključenost u život baka i djedova, kod djece doprinosi razvijanju pozitivnih stavova prema starijoj populaciji.

Izložba je otvorena uz poštovanje epidemioloških mjera, pridržavanja mjera i maksimalnog broja posjetitelja u istom prostoru uz obvezno nošenje maski i dezinfekciju ruku.

 

Iskoristite ove praznike i s unucima prošetajte i pogledajte dječje radove u Branimirovoj 1, prostor Centra Zlatno doba- Udruge „MI“- Split!

 

U sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ tijekom prosinca 2020. organizirano je niz besplatnih sadržaja za umirovljenike- kreativne radionice, radionice medicinske gimnastike, predavanja i savjetovanja patronažne sestre te čitaonice i program socijalizacije. U Solinu, Kaštelima i Splitu tako su počele aktivnosti s ciljem unaprijeđenja kvalitete života umirovljenika. Aktivnosti se nastavljaju tijekom sljedećih mjeseci, a za više informacija pratite www.seniori.hr.