Započela provedba projekta "Zaštita prava starijih osoba - promocija, informacija, edukacija"

Udruga „MI“ – Split će od 1. veljače do 31. srpnja provoditi projekt „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti.

Projektom je cilj doprinijeti jačanju kvalitete života starijih osoba putem informativnih i edukativnih aktivnosti – kako bi ih se adekvatno informiralo o njihovim pravima. Jačanjem razine informiranosti starijih osoba i šire javnosti utječe se na smanjenje broja slučajeva zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te nasilja nad starijim osobama općenito.

Ostvarenju projektnih ciljeva doprinijet ćemo organizacijom ukupno 5 predavanja u izoliranim zajednicama u pet županija: Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj. Dodatno, na području grada Splita bit će organizirana 3 predavanja za starije osobe.

Za vrijeme trajanja projekta, u suradnji sa stručnjacima, na www.seniori.hr redovito ćemo informirati starije osobe o njihovim pravima i načinima kako se zaštiti od nasilja i iskorištavanja.

Projektni tim je dostupan radnim danom između 8 i 16 sati za individualno savjetovanje o zaštiti prava svim starijim osobama i onima koji o njima skrbe. Kontaktirajte nas putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broja 021/329-133.