Radni sastanak "Zaštita prava starijih osoba" u Gospiću

Radni sastanak sa stručnjacima u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ održat će se u četvrtak, 4. listopada 2018. s početkom u 12 sati u prostorijama Centra za socijalnu skrb Gospić.

U sklopu radnog sastanka raspravljat će se o načinima zaštite starijih osoba od zloupotrebe kada su u pitanju ugovori o doživotnom i/ili dosmrtnom uzdržavanju, kao i dosadašnjim iskustvima stručnih službi i organizacija na području zaštite prava starijih osoba.

Projekt „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, čiji je cilj podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu, s provedbom je započeo u studenom 2017. i trajat će 12 mjeseci. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.