Održano predavanje "Prepoznavanje i tretman osoba s demencijom" u Drnišu

U utorak, 17. travnja 2018. je u prostorijama Poludnevnog boravka za starije osobe udruge ZvoniMir u Drnišu održano predavanje na temu "Prepoznavanje i tretman osoba s demencijom". Predavanje je održala dipl. socijalna radnica Vesna Dujić, ravnateljica Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar i predsjednica Udruge socijalnih radnika Zadar.

Predavačica je prisutnima prezentirala prve znakove prepoznavanja Alzheimerove bolesti i drugih demencija, kao i procese koji se u tijelu javljaju uslijed pojave bolesti. Također im je prezentirala načine na koje članovi obitelji i skrbnici mogu djelovati s ciljem zaštite prava i dostojanstva oboljele osobe.

Dodatno, prisutne su osobe iskoristile priliku za individualno savjetovanje s pravnom suradnicom za zaštitu starijih osoba. Objasnila im je temeljne razlike između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, oporuke i ugovora o darivanju te je odgovorila na pitanja koja su sudionici postavili. 

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.