Novosti

Sjeti me se – oplemenimo život osobama oboljelima od demencija

Sjeti me se – oplemenimo život osobama oboljelima od demencija

Progresivno propadanje kognitivnih i motoričkih sposobnosti, odnosno demencije, sve su učestalija pojava u našem društvu. Zbog neadekvatne edukacije i stigmatizacije te bolesti, oboljeli su često...

Provedene aktivnosti

Noć knjige 23. travnja u 180 gradova

Manifestacija "Noć knjige 2015." održat će se u četvrtak 23. travnja s rekordnih više od tisuću...

  • Tra 17
  • Hits 2415
Za isti standard u mirovini treba mjesečno štedjeti 20% plaće

Mirovinski sustav zapeo je u tranziciji na pola obavljena posla: zadnjim izmjenama učinjen je...

  • Srp 10
  • Hits 2323
Poziv na regionalnu edukaciju, 20.lipnja 2023.

Dana 20. lipnja 2023. godine u Multimedijalnom kulturnom centru Split s početkom u 10h održati će...

  • Lip 12
  • Hits 460
U Japanu umro najstariji muškarac na svijetu

Službeno najstariji muškarac na svijetu umro je u utorak u Japanu u dobi od 112 godina,...

  • Sij 19
  • Hits 1854

Izdvojeno

Preporuke starijima za borbu protiv hladnoće

Preporuke starijima za borbu protiv hladnoće

Centar za zdravstvenu gerontologiju - Referentni centar Ministarstva zdravlja Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr.Andrija Štampar“, izradio je...

  • Sij 25
  • Hits 4581
Kako doživjeti stotu?

Kako doživjeti stotu?

Vijesti o stogodišnjacima koji i dalje žive život pun aktivnosti čitamo gotovo svakodnevno. Činjenica je da sve više ljudi doživi stotu, ali i godine iza nje. Ipak, na to hoćete li doživjeti...

  • Svi 05
  • Hits 4873

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

07. travnja – Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja 2016. obilježava se tematski, i to organiziranjem akcija s ciljem podizanja svijesti o opasnostima dijabetesa, u sklopu međunarodne kampanje „Pobijedimo dijabetes“. Provjerite koja se događanja organiziraju u Splitu i okolici prilikom kojih će se građani moći informirati o dijabetesu i očuvanju zdravlja.

Svjetski dan zdravlja obilježavamo 07. travnja svake godine, još od osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije. Ovaj je dan prilika da se diljem svijeta ukaže na određene zdravstvene probleme i načine nošenja s istim. Služi također kao platforma za podizanje svijesti o zdravlju i zdravom životu, važnosti prevencije i pravovremene reakcije.

U Splitu, u utorak (05. travnja) u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marko Marulić (Ulica Slobode 2), održat će se javna tribina na temu dijabetesa pod vodstvom doc.dr.sc. Ingrid Tripković.

U srijedu (06. travnja) u 18:00 sati u prostorijama Društva (Ban Mladenova9/I), Splitsko dijabetičko društvo organizira javno predavanje na temu „Možemo li pravilnom prehranom utjecati na ishod bolesti“, koje će održati prof.dr.sc. Maja Radman, predstojnica Klinike za unutrašnje bolesti KBC Split.

06. travnja će se Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ (NZJZ) u suorganizaciji s upravom Grada Solina organizirati Sajam mogućnosti na prostoru Glorijeta u središtu grada s početkom u 10 sati. Tom će se prigodom predstaviti sve djelatnosti NZJZ i suradnih ustanova, kao i udruge Grada Solina koje promiču zdravi životni stil.

Točno u podne će djeca osnovne škole Bijaći u Kaštelima predstaviti tradicionalne dječje igre. Istog dana u 18 sati u Kulturnom domu Zvonimir će biti organiziran javnozdravstveni skup s predavanjima na temu dijabetesa i prevencije debljine.
07. i 09. travnja na splitskoj će se Rivi predstavnici Zavoda sudjelovati u zdravstvenom savjetovanju građana u suradnji s Crvenim križem Split i predstavnicima Savjeta mladih.