07. travnja – Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja 2016. obilježava se tematski, i to organiziranjem akcija s ciljem podizanja svijesti o opasnostima dijabetesa, u sklopu međunarodne kampanje „Pobijedimo dijabetes“. Provjerite koja se događanja organiziraju u Splitu i okolici prilikom kojih će se građani moći informirati o dijabetesu i očuvanju zdravlja.

Svjetski dan zdravlja obilježavamo 07. travnja svake godine, još od osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije. Ovaj je dan prilika da se diljem svijeta ukaže na određene zdravstvene probleme i načine nošenja s istim. Služi također kao platforma za podizanje svijesti o zdravlju i zdravom životu, važnosti prevencije i pravovremene reakcije.

U Splitu, u utorak (05. travnja) u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marko Marulić (Ulica Slobode 2), održat će se javna tribina na temu dijabetesa pod vodstvom doc.dr.sc. Ingrid Tripković.

U srijedu (06. travnja) u 18:00 sati u prostorijama Društva (Ban Mladenova9/I), Splitsko dijabetičko društvo organizira javno predavanje na temu „Možemo li pravilnom prehranom utjecati na ishod bolesti“, koje će održati prof.dr.sc. Maja Radman, predstojnica Klinike za unutrašnje bolesti KBC Split.

06. travnja će se Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ (NZJZ) u suorganizaciji s upravom Grada Solina organizirati Sajam mogućnosti na prostoru Glorijeta u središtu grada s početkom u 10 sati. Tom će se prigodom predstaviti sve djelatnosti NZJZ i suradnih ustanova, kao i udruge Grada Solina koje promiču zdravi životni stil.

Točno u podne će djeca osnovne škole Bijaći u Kaštelima predstaviti tradicionalne dječje igre. Istog dana u 18 sati u Kulturnom domu Zvonimir će biti organiziran javnozdravstveni skup s predavanjima na temu dijabetesa i prevencije debljine.
07. i 09. travnja na splitskoj će se Rivi predstavnici Zavoda sudjelovati u zdravstvenom savjetovanju građana u suradnji s Crvenim križem Split i predstavnicima Savjeta mladih.