U braku 80 godina: U bolnici su tražili bračni krevet i dobili

Diana i Willie nikad nisu spavali u odvojenim krevetima pa nisu željeli ni u bolnici u kojoj oboje sad borave.

Iako su zajedno toliko godina, stalno o nečemu pričaju. Diana i Willie Robichaund iz Bathurtha u Kanadi su poživjeli toliko dugo da su uspjeli proslaviti 80. godišnjicu braka. Njemu je 101 godina, a njoj 99, a oboje se kreću pomoću kolica i nose slušna pomagala, ali to im ne smeta da stalno pričaju. Kažu kako su i oni imali raznih problema i kriza u braku, ali ljubav koju osjećaju jedno za drugo bila je jača. Njihova kćer Gallant rekla je novinarima da svoje roditelje nikad u životu nije vidjela da se ljute jedno na drugo. Uvijek bi probleme riješili razgovorom.

Ljubav među njima može se osjetiti i danas, iako se zadnjih nekoliko tjedana ne osjećaju dobro kao prije - ispričala je Gallant i dodala kako već neko vrijeme borave u regionalnoj bolnici. Kad su prvi put vidjeli bolničku sobu s dva razdvojena kreveta, rekli su kako nikad nisu spavali u odvojenim krevetima, pa neće ni tamo. Spojili su im krevete tako da izgleda kao bračni, piše CBC News.
Svjetski rekorderi po dužini bračnog staža vjerojatno su Karam i Kartari Chand iz Velike Britanije koji su zajedno čak 90 godina, odnosno bit će točno toliko 10 prosinca. On ima 110 godina, a ona 103. I mi imamo svoje rekordere, to su Ana (103) i Ivan (104) Batalić iz okolice Vrlike. Oni su sredinom godine proslavili 86 godina braka. Upoznali su se 1926. na obroncima Svilaje dok su čuvali stoku. Njezina majka nije bila sretna što joj je zet pastir jer je željela da joj se kćer uda za žandara ili poštara.

Izvor:24sata.hr