• Lakši pristup javnim uslugama na internetu za osobe s invaliditetom i starije

  Europski parlament u studenom je izglasao pravilo koje kaže da će internetske stranice i aplikacije tijela javne...

Nazovite nas

 Udruga "MI"-Split 021/329 130
 Centar Zlatno doba

021/398 722

 Pomoć u kući
 • "Francuski paradoks" i resveratrol

  "Francuski paradoks" se odnosi na pojavu da je kod Francuza manja smrtnost i obolijevanje od bolesti srca i krvnih...

Aktivno starenje

Mirovinska zaštita

Pomoć i njega

Pomoć u kući

Putovanje

Smještaj i skrb

Socijalna skrb

Zdrav život

Zdravstvena skrb

Zdravstvene usluge

Nudimo za vas...

Nudimo vam informacije prilagođene svačijim potrebama. Ovdje možete uvijek pronaći nešto za sebe.

 • Zdravstvo
 • Socijalna skrb
 • Pravo
 • Pomoć u kući
 • Kultura
 • Obrazovanje...

Niste sigurni što trebate napraviti?

Potrebna vam je informacija ili kontakt?

Nazovite nas!

„Najbolji je Daniel Craig“, odgovorio je 88-godišnji Roger Moore u razgovoru za ITV u kojem se osvrnuo na svojih 70 godina rada u svijetu filma i zabave općenito.

Baddie, pravim imenom Helen Ruth van Winkle, 87-godišnja baka iz Kentuckya, u kratkom je roku postala Internet senzacija.

„Vidimo se u snovima“ (u originalu "I'll see you in my dreams") je američka komična drama koju je režirao Brett Haley. Glavne uloge u filmu imaju Blythe Danner, Martin Starr, Sam Elliott i Malin Akerman. 

Posljednja ljubavna pjesma (u originalu "Song for Marion") je britanska drama o sramežljivom i čangrizavom umirovljeniku Arthuru koji ne razumije strast svoje supruge za pjevanjem u prilično neobičnom lokalnom zboru umirovljenika.

Redateljski prvijenac poznatog glumca Dustina Hoffmana donosi nam priču o grupi prijatelja koji žive u domu za umirovljene operne pjevače.

Svemirski kauboji (Space Cowboys) okupio je impresivnu glumačku postavu u kojoj je, između ostalog, mjesto našao i Rade Šerbedžija. Film nam nudi avanturu u kojoj glavne uloge igraju četvorica umirovljenih vojnih pilota.

Alexander Payne donosi nam priču o čangrizavom zbunjenom starcu, koji zajedno sa svojim sinom kreće iz Montane u Nebrasku nakon što je dobio obavijest da je osvojio milijun dolara u nagradnoj igri marketinške agencije.

Jayu Kalliju liječnik je dao 6 mjeseci do godine dana života. Nakon što je prebolio rak dojke, Kallio je saznao da boluje od terminalnog raka pluća

Na današnji dan 1973. umro je otac moderne fantastike, engleski pisac, filolog, pjesnik i sveučilišni profesor na Oxfordu, John Ronald Reuel Tolkien, tvorac Gospodara prstenova, najljepše fantastike ikada napisane.

Alive inside (Živ iznutra), film koji je 2014. godine osvojio nagradu publike na Sundance Film Festivalu, prikazuje svjedočanstvo kako je moguće da se oboljeli od demencije ponovno spoje s najdubljim dijelom sebe.

"Mladi u srcu" (Young@Heart) dokumentarac je o zboru starijih osoba iz Massachussetsa koji obrađuju za njihovu dob pomalo neočekivane pjesme Jimija Hendrixa, Coldplaya, Sonic Youtha i sličnih glazbenika. Film su režirali Stephen Walker i Sally George, uz pomoć voditelja zbora Boba Cilmana.

Elvis Presley rođen je 08.01.1935. godine u Tupelu, Mississippi. Iako je skromno započeo glazbenu karijeru vrlo brzo je postao jedan od najznačajnijih izvođača rock'n'rolla.

Nakon gotovo pola stoljeća Orson Welles je ponovno u Hvaru. Otočani i brojni gosti sada se s njim mogu susresti u renesansnoj Gradskoj loggi na fotografijama koje evociraju njegov boravak iz 1967. godine.

Clarence Blackmon, 81-godišnji ratni veteran iz Sjeverne Karoline pozvao je telefon službe za hitne situacije, ne zbog ozljede – nego zbog gladi.