• Lakši pristup javnim uslugama na internetu za osobe s invaliditetom i starije

  Europski parlament u studenom je izglasao pravilo koje kaže da će internetske stranice i aplikacije tijela javne...

Nazovite nas

 Udruga "MI"-Split 021/329 130
 Centar Zlatno doba

021/398 722

 Pomoć u kući
 • "Francuski paradoks" i resveratrol

  "Francuski paradoks" se odnosi na pojavu da je kod Francuza manja smrtnost i obolijevanje od bolesti srca i krvnih...

Aktivno starenje

Mirovinska zaštita

Pomoć i njega

Pomoć u kući

Putovanje

Smještaj i skrb

Socijalna skrb

Zdrav život

Zdravstvena skrb

Zdravstvene usluge

Nudimo za vas...

Nudimo vam informacije prilagođene svačijim potrebama. Ovdje možete uvijek pronaći nešto za sebe.

 • Zdravstvo
 • Socijalna skrb
 • Pravo
 • Pomoć u kući
 • Kultura
 • Obrazovanje...

Niste sigurni što trebate napraviti?

Potrebna vam je informacija ili kontakt?

Nazovite nas!

Tao Porchon-Lynch majstorica je joge koja i u svojoj 97. godini oduševljava brojne praktikante ove vještine diljem svijeta i nadahnjuje brojne starije osobe da ustraju u bavljenju tjelesnim aktivnostima unatoč poodmakloj životnoj dobi.

U dnevnom tisku, časopisima, brošurama i sličnim izdanjima, svakodnevno smo bombardirani svježim, mladim licima s besprijekorno nanesenim makeup-om.

LATA 65 je urbana inicijativa čiji je cilj starijim osobama približiti urbanu umjetnost, a pokrenuta je u suradnji s Cowork Lisboa i Wool - Covilha Urban Art festivalom. Njihova najpoznatija aktivnost su radionice o uličnoj umjetnosti za starije građane i građanke Portugala, a dosad su preko 100 umirovljenih stanovnika Lisabona upoznali s kulturom mladih. 

Lani je Internet bio prepun video uradaka u kojima su se i slavne i „obične“ osobe polijevale kantama ledene vode kako bi podigle svijest o ALS-u, odnosno, amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi, progresivnom neurološkom oboljenju koje rezultira paralizom mišića.

1901. godine, žena pod imenom Auguste je dovedena u medicinsko utočište u Frankfurtu. Auguste je bila u bunilu i nije se mogla sjetiti najosnovnijih detalja svog života. Ime njezinog liječnika je bilo Alois. Alois nije znao kako pomoći Auguste, ali ju je promatrao dok, nažalost, nije umrla 1906. godine. Nakon što je umrla, Alois je napravio autopsiju i pronašao čudne plakove i petlje u Augustinom mozgu -- kakve nikad prije nije vidio.

Vesile Akin (71), stanovnica malog mjesta Sandikli nedaleko od turskog grada Afyonkarahisara, pola svog života provela je radeći u vulkanizerskoj radnji, piše Anadolu Agency (AA).

Najpoznatija hrvatska životna savjetnica, dizajnerica, stilistica i kolumnistica, možda najpoznatija po kolumnama koje je 22 godine pisala za časopis Gloriju, preminula je u 96. godini.

Doris Long nedavno je oborila vlastiti rekord kao najstarija osoba koja se spuštala užetom sa zgrade. Kako bi skupila novac za lokalni starački dom u kojem živi, ova stogodišnjakinja se spustila s 94 metra visokog tornja u Portsmouthu.

Stranica 1 od 2